Een sihouette van Ashley, met rode halsband.


Labradorkennel 'of Cymbrogi'

| home | Joe | Siobhan | de roedel |

 
 
Ashley met haar ambstketen! Klik op haar foto om haar stamboom te zien.


WITHARA'S REGALS

SPARKLING - ASHLEY


Roepnaam: Ashley. Met Ashley hadden we een hele goede hond gekocht. Via onze contacten bij de Carpenny-kennel van Penny Carpinini in Engeland zijn we uiteindelijk weer in Nederland terecht gekomen bij de Withara-kennel en hadden we Ashley gekocht. Met haar wilden we onze kennel beginnen. Na een jaar werden haar ellebogen en heupen geröntgend. Haar ogen werden gespiegeld en ze moest naar diverse hondenshows. Ashley groeide uit tot een vrolijke open hond die ook graag heel gek kon doen. (Klik maar eens op de 3de foto links, dan zie je wat we bedoelen.)

Met veel plezier begonnen we aan ons eerste nestje. Ashley was echt een 'no nonsense moedertje'. Zo voedde ze de pups al in het nest op. Als de puppies bijvoorbeeld te wild waren met stoeien of iets sloopten dan greep ze hardhandig in en bracht ze weer rust en orde in de tent.

Ashley is altijd een goede roedelleidster geweest. Ze waarschuwde altijd als er iets niet in de haak is! Dat heeft ze tot het laatst gedaan ondanks het feit dat ze geen roedelleidster meer was. Als Katie weleens wat deed wat volgens haar niet mocht (en meestal had ze gelijk!) of er werd te wild gestoeid dan blafte ze op een waarschuwende manier. Ashley is nu een oude hond en is twaalf jaar oud geworden.

Door haar nestjes hebben we enorm veel geleerd en hebben we heel veel leuke mensen leren kennen. Omdat we de kennel met haar begonnen zijn neemt ze natuurlijk een heel speciale plaats bij ons in. Ze was altijd dol op de dagelijkse wandelingen met Pako en onze oude Joe geweest. Bovendien heeft ze tot op het laatst van de 'verwennende onderonsjes' met Angela genoten!


† 24 november 2006

De laatste weken van oktober/november funktioneerde haar lever niet goed meer, ze begon te hoesten omdat ze vocht achter haar longen kreeg. Zolang ze vrolijk was, van haar wandelingetjes en van haar eten genoot hebben we al het mogelijke gedaan om het haar zo aangenaam mogelijk te maken. Op het moment dat het leven haar te zwaar begon te worden, hebben we het besluit genomen om haar te laten inslapen.

Voor ons is het verlies aangrijpend omdat we met Ashley de kennel zijn begonnen. We hadden gehoopt dat ze het nestje van Katie nog mee zou maken omdat we dan voor de tweede keer vier generaties labradors in huis zouden hebben. We zullen Ashley altijd herinneren als een hond die bij tijd en wijle de clown kon uithangen. Ashley was de stammoeder van de Cymbrogikennel en neemt een hele speciale plaats in. Door Ashley hebben we veel over hondengedrag in een roedel geleerd. Ashley was, zoals onze kinderen altijd zeggen, een markante hond, een monument!

Ashley gaat er eens echt voor zitten.
stamboom Ashley

 
De jongste Ashely-foto(tot nu toe) die we konden vinden! Ashley's eerste nestje; wie van de negen pups Bodie is weten we niet meer!

 

 

 

 
Ashley kann sehr geckkig tun. Ashley een echte oude dame.

 

 

 

 

Onze lieve oude Ashley.

 

Laat me slapen man!
Ze lag graag op haar mat rustig te slapen. Een van de laatste foto's die we van haar hebben gemaakt.
     
mini Cymbrogi Logo © of Cymbrogi   NAAR BOVEN