Silhouette van Siobhan in de boekenkast.
Labradorkennel 'of Cymbrogi'

| home | Ashley | James | de roedel |

 
 
Joyful Black Siobhan, klik op de foto om haar stamboom te zien!


JOYFUL BLACK SIOBHAN

OF CYMBROGI

Roepnaam: Siobhan. Siobhan was een bijzondere hond. Toen ze puppie was kroop ze al overal op en onder. Ook was ze altijd heel nieuwsgierig wat (voor een lekkere dingen) op tafel lag. Siobhan was niet zo groot als de andere honden en in feite was ze meer een jachthond-type. Ze kon enorm hard rennen. Ze probeerde altijd haar schaduw in te halen, wat natuurlijk nooit lukte. Iedere zonnige dag probeerde ze het weer opnieuw. Siobhan had een hele goede band met Angela. Pako vond ze wel Okay als hij tenminste op tijd het voer uitdeelde of met haar ging wandelen! Siobhan wilde graag alles bij ons thuis regelen. We hadden ook een bijnaam voor haar: "ons regelteefje". Siobhan was altijd wel in voor een geintje en als er gestoeid werd dan kon je er donder op zeggen dat Siobhan begonnen was.

Siobhan was een geweldig moedertje; dat laten de foto' s wel zien. Ze wist alles instinctief hoe het moest en was bijzonder zorgzaam voor de puppies. Toen de puppies groter waren, wisten ze ook precies dat ze niet moesten 'dissen' als hun moeder bij hun in de kist was.

† In de lente van 2005 heeft Siobhan zich helaas vergiftigd. Achter in de schuur, onder alle opgeslagen spullen lagen resten van biologische mest (gemalen koeienhoefjes en hoornspaanders). Behalve deze aangebroken zak biologische mest was er ook een aangebroken zak kunstmest van een schap gevallen. Siobhan heeft de koeienhoefjes geroken en heeft zich een weg gebaand tussen alle obstakels. Behalve de biologische mest heeft ze ook kunstmest binnengekregen. Toen we erachter kwamen was het al te laat. Ze kon nauwelijks op haar poten staan en het schuim stond op haar bek. We zijn meteen naar de dierenarts gegaan, die heeft nog geprobeerd haar te redden maar er was niets meer aan te doen. De andere honden (en wij ook) zijn wekenlang van slag geweest. We hebben geleerd om alle gevaarlijke dingen nog beter achter slot en grendel weg te bergen. Het was een harde les en dit willen we natuurlijk nooit meer meemaken.

Gelukkig hebben we goede herinneringen aan Siobhan. Haar zes puppen zijn uitgegroed tot fantastische lieve labradors. Kimmy de hond van onze vrienden Hans en Brigitte is een dochter van haar, een bijzonder lief en gehoorzaam dier.
Katie en Siobhan waren een paar apart. Eigenlijk heeft Siobhan voor het grootste gedeelte Katie opgevoed. Siobhan was altijd heel zorgzaam over Katie. En als James op bezoek was, nou dan weet je het wel. Die twee waren altijd aan het stoeien. Kortom Siobhan was een drukbol en een hele bijzondere hond.


Siobhan maakte het zich toen ze drachtig was wel erg gemakkelijk.  Ze slieop zelfs met een hoofdkussentje.

Stamboom Siobhan
 
Siobhan als puppie Siobhan moest en zou altijd iets meepikken uit de keuken toen ze jong was.
   
Siobhan was een heel zorgzaam moedertje. Ze kon minuten lang aandachtig naar haar babies kijken. Hier zie een siobhan die in de modder had liggen rollen.
Siobhan was altijd heel alert.  
  James en Siobhan aan het spelen bij het Lauwersmeer.
Siobhan was altijd wel met iemand aan het spelen.
     
mini Cymbrogi Logo © of Cymbrogi   NAAR BOVEN