Labradorkennel 'of Cymbrogi'

Katie's weblog-pagina's
nestje 2006/2007
Week 1 (geboren op 6 december)

| home | de kennel | de roedel | Katie | Katie's stamboom | contact |


(af en toe worden er foto's vervangen door ander foto's die we tijdens deze week maken!)
 


Op woensdagavond 5 december begon onze Katie erg te hijgen.
We wisten uit ervaring dat we deze nacht wel de pups konden verwachten.

Omstreeks middernacht zagen we dat Katie begonnen was en om precies 0.40 uur werd er een zwarte reu geboren, hij woog 445 gram.

Voordat Katie de pup droog en schoon gelikt had zagen we dat de volgende zich meldde. Een half uur later kwam er een blond teefje op de wereld, het was toen 1.30 uur. Ze woog 498 gram. We waren blij dat Katie dit allemaal zonder problemen voor elkaar kreeg.
Links boven zie je de allereerste foto (van de eerste twee pups!). Tussen de bedrijven door kreeg Katie een paar keer een lepeltje honing, daar is ze werkelijk dol op en het geeft haar extra energie.

Nog geen kwartier later kreeg Katie om 1.42 uur een blond teefje van 425 gram. Daarna deed Katie het rustig aan wist Angela nog enkele lepeltjes honing te ontfutselen.

Om 2.50 uur kwam er een zwarte reu op de wereld, hij woog 510 gram. We vonden deze reu een behoorlijke forse jongen.

Om 3.30 uur gaf Katie aan dat er weer een pup op komst was. Dit keer had Katie er wel erg veel moeite mee...! Geen wonder om 3.45 uur kwam er een hele grote blonde pup te voorschijn: Een reu van 625 gram!

Toen alles weer opgeruimd was, kwam Katie trots en tevreden op ons af. Parmantig ging ze bij haar voerbakje staan: ze vond dat ze nu wel tijd was voor wat lekkers! We moesten wel lachen en konden niet ontkennen dat ze wel een lekkere maaltijd verdiend had.

Na het eten op was ging ze de andere honden begroeten. Dit is uitzonderlijk, want meestal wil de moederhond de eerste tijd niet veel van de andere roedelgenoten weten.
Om Katie de nodige rustig te geven, hebben we een gedeelte van de kamer afgezet met een hekje zodat de andere honden niet in de keuken en in de puppykamer kunnen komen.

De pup die in de hand gehouden wordt is de reu van 625 gram. Hij was toen een dag oud.

De pupjes kruipen nu al door de kist en als je de foto's goed bekijkt dan zie je dat er een "dood-lig-rand" in de kist gemonteerd is, dit om er voor te zorgen dat ze altijd onder de rand weg kunnen kruipen als Katie tegen de wand aan gaat liggen.

We hebben enkele korte filmpjes gemaakt. Deze kun je downloaden:

filmpje 1, filmpje 2

   
   
   
   
   
   
   
     
 


( Selecteer eerst een filmpje, druk dan op rechter--muisknop, kies vervolgens: doel opslaan als.... , kies als doel bijvoorbeeld: het bureaublad. Nadat het filmpje is opgeslagen, kan het opgeslagen bestand worden afgespeeld in bijvoorbeeld:

windows mediaplayer. )

 
mini Cymbrogi Logo © of Cymbrogi   foto's vervangen op 10 dec 2006   naar week 2